domingo, 28 de febrero de 2010

Teotihuacan



El primer diumenge d'estar amb en Kurt i en Fabio varem agafar el cotxe per sortir de Mexico DF. Despres de recorrer la Avenida de Insurgentes (un carrer mes de 60 Km que travesa Mexico DF de Nord a Sud- com de Barcelona a Centelles- ) varem sortir de la ciutat i arribar a Teotihuacan (aqui teniu part dels comentaris de Wikipedia que estan prou be)


"Teotihuacan és el lloc arqueològic precolombí més gran d'Amèrica. El nom de Teotihuacan prové del nàhuatl i significa "ciutat dels déus" o "lloc on els homes es converteixen en déus".

Teotihuacan també fa referència a la civilització que es va originar en aquesta ciutat i que va dominar la major part de Mesoamèrica. No existeix informació sobre l'origen del poble, però, hi ha evidència arqueològica que demostra que era un lloc multi-ètnic, amb barriszapoteques, mixteques, maies i nahues. Segon la llegenda asteca van ser els totonaques qui van construir la ciutat.

La construcció de Teotihuacan va començar a prop del 300 aC i la Piràmide del Sol va ser construïda el 150 aC. L'època de major prosperitat de la ciutat va ser de l'any 150 al 450 dC, quan es va convertir en el centre cultural i comercial més influent de Mesoamèrica. L'àrea de la ciutat, més de 30 km², tenia una població de més de 150.000 habitants. Als costats de l'avinguda central de la ciutat, anomenada "Calçada dels Morts" o "Via dels Morts" (micaohtli en nàhuatl), encara es troben edificis cerimonials impressionants, com la Piràmide del Sol, la Piràmide de la Lluna i el Temple de Quetzalcoatl. La ciutat va ser saquejada i cremada probablement pels tolteques el segle VII o VIII. No obstant això, el coneixement de les ruïnes mai es va perdre: es va convertir en un lloc de pelegrinatge durant l'època dels asteques"


Varem visitar el seu museu (d'on es la foto), pujar fins dalt de la Piramide del Sol (on vaig grabar el video per mostrar l'entorn d'aquest enclavament arqueologic), fins a on es podia de la Piramide de la Luna, i caminar tota la Calzada de los Muertos. Urbanisticament parlant impresiona per la extensio i estructura. And last but not least ... com diuen els peques: vaig quedar com un turigamba (turista gamba)


No hay comentarios:

Publicar un comentario